Přednášky Plzeňského Barcampu

Rozmanitá skladba přednášek nabídne každému účastníkovi, aby si našel oblíbené téma. Ty, které se uskuteční si vybrali sami návštěvníci Plzeňského Barcampu. Děkujeme všem za jejich návrhy a těšíme se již v sobotu 12. dubna!

Přednášky, které nezískaly dostatečný počet hlasů, se mohou přesto uskutečnit. O jejich šanci na uskutečnění bude rozhodovat zájem návštěvníků přímo na Plzeňském Barcampu.

Registrovaných přednášek: 32

10 vychytávek, které vám ušetří hromadu času a nervů Ať už ctíte GTD, nebo je to pro vás sprosté slovo, tyhle vychytávky se vám budou hodit. Ukážu vám pár postupů a time-hacků, jak toho během dne udělat víc a nebýt z toho večer tak vycucaný. + 1 bonus, jak zvýšit šanci, že ostatní přesvědčíte o čemkoliv, co chcete. 103hlasů
Marie Grafová 10 vychytávek, které vám ušetří hromadu času a nervů

Ať už ctíte GTD, nebo je to pro vás sprosté slovo, tyhle vychytávky se vám budou hodit. Ukážu vám pár postupů a time-hacků, jak toho během dne udělat víc a nebýt z toho večer tak vycucaný. + 1 bonus, jak zvýšit šanci, že ostatní přesvědčíte o čemkoliv, co chcete.

Komu je přednáška určena?
Všem, kdo by chtěli 1) zrychlit a zefektivnit práci s informacemi a 2) najít si během dne prostor pro něco, co teď dělat nezvládají. Přednostně ti, kdo si svou práci organizují alespoň částečně sami.

103hlasů
Pracujte v trenýrkách z kavárny. Nebo ne? Povídání o tom, jaké je to pracovat z domova, z kavárny, z vlaku nebo v letadle, a přesto s týmem, který většinu času sedí v kanceláři. Poslední rok jsem se naučil velkou část své pracovní agendy zpracovávat mimo kancelář. Ne jako digitální nomád (rád vám na to povím svůj názor), ale jako onen neustále omílaný "freelancer", ovšem ve vlastní firmě. Pomáhá mi to se soustředit, pomáhá mi to zaměřit se na konkrétní věc, a vyřešit ji, aniž bych byl každých pár minut něčím vyrušen. Z velké části mě k téhle přednášce inspirovala výtečná kniha Remote od kluků z 37signals, jejichž produkty sami používáme k práci. Rád bych se s vámi podělil o tom, co mě na tomhle druhu práce baví, a stejně tak vám ukázal, kde má toto řešení hranice, a kdy je lepší vrátit se zpět ke svému monitoru v kanceláři. 85hlasů
David Šmehlík Pracujte v trenýrkách z kavárny. Nebo ne?

Povídání o tom, jaké je to pracovat z domova, z kavárny, z vlaku nebo v letadle, a přesto s týmem, který většinu času sedí v kanceláři. Poslední rok jsem se naučil velkou část své pracovní agendy zpracovávat mimo kancelář. Ne jako digitální nomád (rád vám na to povím svůj názor), ale jako onen neustále omílaný "freelancer", ovšem ve vlastní firmě. Pomáhá mi to se soustředit, pomáhá mi to zaměřit se na konkrétní věc, a vyřešit ji, aniž bych byl každých pár minut něčím vyrušen. Z velké části mě k téhle přednášce inspirovala výtečná kniha Remote od kluků z 37signals, jejichž produkty sami používáme k práci. Rád bych se s vámi podělil o tom, co mě na tomhle druhu práce baví, a stejně tak vám ukázal, kde má toto řešení hranice, a kdy je lepší vrátit se zpět ke svému monitoru v kanceláři.

Komu je přednáška určena?
Všem těm, kteří uvažují nad tím, jaké by to bylo nechodit do kanceláře a pracovat z domova v trenýrkách (přecijen, v té kavárně by z vás nemuseli mít úplně radost).

85hlasů
Často opomíjené základy kvalitního webu Všichni dnes dělají SEO a linkbuilding, PPC, display a bůh ví jaké reklamy a proč? "Proč", je ta hlavní otázka, nad kterou by se měl každý, kdo chce využít potenciálu zisku z internetu zamyslet. Všichni chceme co největší návštěvnost, ale zamysleli jste se nad tím z pohledu vašeho zákazníka? Co po vás chce? Co hledá? ... Na druhou stranu co chcete vy? Co chcete aby našel? A o tom je celé podnikání na internetu. Pokud nevíte co chcete aby vám internet přinesl, nemá cenu zřizovat si web. Pokud už máte web, před tím než na něj začnete posílat desítky, stovky, tisíce lidí, vžijte se do člověka, který vaše služby potřebuje. Rád bych se v přednášce věnoval zkracováním konverzních cest, jak pochopit svůj business z pohledu zákazníka, jak měřit offline konverze... a spousty dalších tipů. Rád bych se zaměřil na finančně nenáročné kroky, které Vaše podnikání posunou o několik levelů výš. 70hlasů
Zbyněk Fridrich Často opomíjené základy kvalitního webu

Všichni dnes dělají SEO a linkbuilding, PPC, display a bůh ví jaké reklamy a proč? "Proč", je ta hlavní otázka, nad kterou by se měl každý, kdo chce využít potenciálu zisku z internetu zamyslet. Všichni chceme co největší návštěvnost, ale zamysleli jste se nad tím z pohledu vašeho zákazníka? Co po vás chce? Co hledá? ... Na druhou stranu co chcete vy? Co chcete aby našel? A o tom je celé podnikání na internetu. Pokud nevíte co chcete aby vám internet přinesl, nemá cenu zřizovat si web. Pokud už máte web, před tím než na něj začnete posílat desítky, stovky, tisíce lidí, vžijte se do člověka, který vaše služby potřebuje. Rád bych se v přednášce věnoval zkracováním konverzních cest, jak pochopit svůj business z pohledu zákazníka, jak měřit offline konverze... a spousty dalších tipů. Rád bych se zaměřil na finančně nenáročné kroky, které Vaše podnikání posunou o několik levelů výš.

Komu je přednáška určena?
Všem, kteří dělají online marketing, navrhují weby a především všem, kteří nabízejí své služby na internetu.

70hlasů
Sex, cigarety a štěňátka - základy pick-up a networkingu Průlet tím proč, koho a jak balit. Ať jde o tu kolegyni z vedlejší budovy nebo podnikatele pro váš příští byznys, základní pravidla jsou shodná. Tuto přednášku jsem měl již na ostravském a zlínsko-vsetínském barcampu. A je barcamp od barcampu lepší, takže v Plzni možná budu mít i slidy. 69hlasů
Jiří Vicherek Sex, cigarety a štěňátka - základy pick-up a networkingu

Průlet tím proč, koho a jak balit. Ať jde o tu kolegyni z vedlejší budovy nebo podnikatele pro váš příští byznys, základní pravidla jsou shodná.

Tuto přednášku jsem měl již na ostravském a zlínsko-vsetínském barcampu. A je barcamp od barcampu lepší, takže v Plzni možná budu mít i slidy.

Komu je přednáška určena?
Všem, kteří chtějí znát a být známi těmi správnými lidmi.

69hlasů
Jak se naučit jít příkladem v těžkých situacích? Proč? Protože si chceš posílit vůli, opustit zónu komfortu a dělat moudřejší rozhodnutí v těžkých situacích. Jak? Ukážu Ti pár vědeckých studií, jak funguje náš mozek a jak si můžeš vytrénovat sval vůle a jak chodit mimo svoji komfortní zónu. Co? Jednoduché modely. Praktický nástroj. Inspirace. "If you are going through hell, keep going." -- Winston Churchill 69hlasů
Veronika Jelinkova Jak se naučit jít příkladem v těžkých situacích?

Proč?

Protože si chceš posílit vůli, opustit zónu komfortu a dělat moudřejší rozhodnutí v těžkých situacích.

Jak?

Ukážu Ti pár vědeckých studií, jak funguje náš mozek a jak si můžeš vytrénovat sval vůle a jak chodit mimo svoji komfortní zónu.

Co?

Jednoduché modely. Praktický nástroj. Inspirace.

"If you are going through hell, keep going."
-- Winston Churchill

Komu je přednáška určena?
Těm, co nechtějí jít s davem. Těm, co chtějí konstantně růst. Těm, co chtějí naplnit svůj potenciál a jít tak příkladem druhým.

69hlasů
Jak neuspět se svým webem na internetu Návodů jak uspět se svým webem je plný internet, ale jak neuspět se člověk nedozví. Rád bych tuto mezeru zaplnil a předvedl vám pár tipů jak zaručeně neuspět. Spousta firem, ale i webových agentur tyto postupy využívá již nyní a bylo by škoda se o ně nepodělit. Pokud byste přeci jenom chtěli na internetu uspět, budete alespoň vědět, na co si dát pozor. 62hlasů
Petr Bechyně Jak neuspět se svým webem na internetu

Návodů jak uspět se svým webem je plný internet, ale jak neuspět se člověk nedozví. Rád bych tuto mezeru zaplnil a předvedl vám pár tipů jak zaručeně neuspět. Spousta firem, ale i webových agentur tyto postupy využívá již nyní a bylo by škoda se o ně nepodělit.

Pokud byste přeci jenom chtěli na internetu uspět, budete alespoň vědět, na co si dát pozor.

Komu je přednáška určena?
Přednáška je pro každého, kdo to s webem myslí vážně.

62hlasů
V zimě do tepla: digitálním nomádem snadno, rychle. A pro všechny. Nevím jak vám, ale mně je v česku někdy příliš chladno. V dnešní době však nejsme nevolníci, svázáni nadosmrti k obdělávání jednoho políčka. I díky technologii můžeme strávit pár týdnů - či měsíců - v jiných zeměpisných šířkách, než jsme se narodili. Letos v lednu jsem proto odjel do Španělska. Ze zasněžené Prahy jsem se za pár hodin objevil v slunečné La Línee, kde jsme chodili v tričku a užívali si tepla jihu, ale i infrastruktury Evropy. Domu to bylo pár ms; roaming skoro nic nestál; snad všechno jsem platil kartou, stejně jako v ČR. Pracoval jsem na dálku, schůzkoval jsem na dálku, poskytoval rozhovory do Rozhlasu ... na dálku. A dokonce jsme úspěšně spustili několikaměsíční projekt. Na dálku. Kromě toho jsem si užil hromadu srandy, zážitků a příhod; v rozsahu o kterém si doma můžu jen zdát. Bylo to tak intenzivní! Část ze zážitků jsem ventiloval na Facebooku; část z nich čeká na své uveřejnění. Mimochodem - ze začátku naivní idea, že bychom měnili naše "know-how" za ubytování, se ukázala za proveditelnou. Za celou dobu jsem platil pouze 2 dny v hostelu - a to kvůli letecké dopravě. Myslím si, že tyto zážitky můžete také zažít - zvlášť pohybujete-li se v IT. Vlastně to celé bylo relativně jednoduché zorganizovat. Budeme si povídat jak na to; na co si dát pozor. Co jsme dělali a bylo funkční. A co zas ne. Třeba vás zlákám a s některými se uvidíme v zimě někde na jihu. Těším se na to. 55hlasů
Vítek Ježek V zimě do tepla: digitálním nomádem snadno, rychle. A pro všechny.

Nevím jak vám, ale mně je v česku někdy příliš chladno. V dnešní době však nejsme nevolníci, svázáni nadosmrti k obdělávání jednoho políčka. I díky technologii můžeme strávit pár týdnů - či měsíců - v jiných zeměpisných šířkách, než jsme se narodili.

Letos v lednu jsem proto odjel do Španělska. Ze zasněžené Prahy jsem se za pár hodin objevil v slunečné La Línee, kde jsme chodili v tričku a užívali si tepla jihu, ale i infrastruktury Evropy. Domu to bylo pár ms; roaming skoro nic nestál; snad všechno jsem platil kartou, stejně jako v ČR.

Pracoval jsem na dálku, schůzkoval jsem na dálku, poskytoval rozhovory do Rozhlasu ... na dálku. A dokonce jsme úspěšně spustili několikaměsíční projekt. Na dálku.

Kromě toho jsem si užil hromadu srandy, zážitků a příhod; v rozsahu o kterém si doma můžu jen zdát. Bylo to tak intenzivní! Část ze zážitků jsem ventiloval na Facebooku; část z nich čeká na své uveřejnění.

Mimochodem - ze začátku naivní idea, že bychom měnili naše "know-how" za ubytování, se ukázala za proveditelnou. Za celou dobu jsem platil pouze 2 dny v hostelu - a to kvůli letecké dopravě.

Myslím si, že tyto zážitky můžete také zažít - zvlášť pohybujete-li se v IT. Vlastně to celé bylo relativně jednoduché zorganizovat. Budeme si povídat jak na to; na co si dát pozor. Co jsme dělali a bylo funkční. A co zas ne. Třeba vás zlákám a s některými se uvidíme v zimě někde na jihu.

Těším se na to.

Komu je přednáška určena?
Všem, kteří rádi něco zažívají. Které láká vyrazit za humna. A kteří na to třeba zatím nemají odhodlání.

55hlasů
Emoční (ne)inteligence ve vztazích "Nemusíme mít ani tušení, o co nám ve skutečnosti jde, a přitom jsme skálopevně přesvědčeni o tom, že to víme docela přesně." Daniel Goleman... O naší neobjektivitě, slabé sebekontrole a slepých racionalizacích... 50hlasů
Petr Freimann Emoční (ne)inteligence ve vztazích

"Nemusíme mít ani tušení, o co nám ve skutečnosti jde, a přitom jsme skálopevně přesvědčeni o tom, že to víme docela přesně." Daniel Goleman...


O naší neobjektivitě, slabé sebekontrole a slepých racionalizacích...

Komu je přednáška určena?
"Mně ne, on(a) se totiž chová fakt strašně..."

50hlasů
Odehrává se budoucnost SEO na hřbitově? Nebo tu bude spíše divoký SEX? Přijďte tvořit budoucnost SEO. Pozor barcampová přednáška! Obsah přednášky tvoří účastníci! Je SEO stále ještě SEO? Není to Inbound marketing? Nestačí jen sociální sítě a obsahový marketing? Je SEO mrtvé nebo mu lidé jen nerozumí? Je SEO na hovno a je to komplikace práce programátorům? Pojďme si o tom popovídat! 46hlasů
Pavel Cody Ungr Odehrává se budoucnost SEO na hřbitově? Nebo tu bude spíše divoký SEX?

Přijďte tvořit budoucnost SEO. Pozor barcampová přednáška! Obsah přednášky tvoří účastníci! Je SEO stále ještě SEO? Není to Inbound marketing? Nestačí jen sociální sítě a obsahový marketing? Je SEO mrtvé nebo mu lidé jen nerozumí? Je SEO na hovno a je to komplikace práce programátorům? Pojďme si o tom popovídat!

Komu je přednáška určena?
Lidem co SEO zajímá - webmasteři, programátoři, markeťáci, majitelé webů, affiláci a ti co potřebují na webech vydělávat a být dohledatelní. Těm, kteří se chtějí do živé diskuse zapojit. Těm, kteří chtějí vědět, co se s vyhledáváním a vyhledávači bude nasledující léta dít.

46hlasů
White hat linkbuilding ...aneb odkazový profil čistý jako lilie! Podívejme se na konkrétní metodiky, které se dnes využívají v linkbuildingu a jak můžete nakopnout svůj odkazový profil a pozice ve vyhledávání bez obav z penalizace ze strany Google zvířátek (Panda, Penguin). Zaměření bude kladeno na praktické příklady a využití. 46hlasů
Filip Podstavec White hat linkbuilding

...aneb odkazový profil čistý jako lilie! Podívejme se na konkrétní metodiky, které se dnes využívají v linkbuildingu a jak můžete nakopnout svůj odkazový profil a pozice ve vyhledávání bez obav z penalizace ze strany Google zvířátek (Panda, Penguin). Zaměření bude kladeno na praktické příklady a využití.

Komu je přednáška určena?
Všem, kteří chtějí vědět, jak na propagaci vlastních projektů (nebo osoby) a poznat praktické ukázky z dílny linkbuildera.

46hlasů
Gamifikace - buzzword, šidítko nebo svatý grál? Co je to gamifikace, k čemu je dobrá? Má smysl, funguje? Zkušenosti z využití gamifikace při vytváření webové hry pro učení se cizích jazyků Langevo.com ... ale rozhodně se to netýká jen her, principy platí všeobecně... 44hlasů
Tomáš Holub Gamifikace - buzzword, šidítko nebo svatý grál?

Co je to gamifikace, k čemu je dobrá? Má smysl, funguje? Zkušenosti z využití gamifikace při vytváření webové hry pro učení se cizích jazyků Langevo.com ... ale rozhodně se to netýká jen her, principy platí všeobecně...

Komu je přednáška určena?
Přednáška je určená pro každého, kdo se chce něco dozvědět, koho zajímají i jiné pohledy a přístupy k tradičním tématům. Nabízí přesah od motivace, psychologie přes sociální sítě až po marketing, obchod.

44hlasů
Jak (a co) nepsat Nehodlám předvádět jazykového "nazi", ale chtěla bych se se všemi společně pousmát nad vtipnými krkolomnostmi (???), které na internetu i neinternetu občas potkáváme. 43hlasů
Baloo Soukupová Jak (a co) nepsat

Nehodlám předvádět jazykového "nazi", ale chtěla bych se se všemi společně pousmát nad vtipnými krkolomnostmi (???), které na internetu i neinternetu občas potkáváme.

Komu je přednáška určena?
Každému, kdo mi bude držet vlasy, až budu nervozitou zvracet :)

43hlasů
Machine learning, aneb od našeptávače k porozumění řeči Všichni velcí hráči na internetu strojové učení používají, ať již se jedná o Facebook, Amazon, Google, Apple... A všichni se snaží z dat a statistik vytěžit co nejvíce. V přednášce se podíváme na to, jak pomocí strojového učení automaticky získávat význam z něčeho tak přirozeného, jako je lidská řeč. Ukážeme si, co všechno je potřeba udělat a použít, aby počítače lidské řeči rozuměly. Ale nepůjde jen o řeč, stejné postupy použijete při automatickém přiřazování štítků na blogu, určování tématu článků nebo při doporučování produktů v e-shopu. A pamatujte, že klíčem je mít data, hodně dat. 41hlasů
Jan Švec Machine learning, aneb od našeptávače k porozumění řeči

Všichni velcí hráči na internetu strojové učení používají, ať již se jedná o Facebook, Amazon, Google, Apple... A všichni se snaží z dat a statistik vytěžit co nejvíce. V přednášce se podíváme na to, jak pomocí strojového učení automaticky získávat význam z něčeho tak přirozeného, jako je lidská řeč. Ukážeme si, co všechno je potřeba udělat a použít, aby počítače lidské řeči rozuměly. Ale nepůjde jen o řeč, stejné postupy použijete při automatickém přiřazování štítků na blogu, určování tématu článků nebo při doporučování produktů v e-shopu. A pamatujte, že klíčem je mít data, hodně dat.

Komu je přednáška určena?
Všem, které zajímá, jak to ta Siri dělá. | Všem, kteří sní o umělé inteligenci. | Všem, kteří mají hodně dat a chtějí (se) z nich něco naučit.

41hlasů
Coworking v malém městě Před několika měsíci jsme otevřeli v malém středočeském městě Kolíně coworkingovou kancelář. Přednáška bude o tom, jak bojujeme s propagací a jak postupně ve městě, které má cca 30 000 obyvatel, objevujeme lidi, kteří mají něco společného s programováním, grafikou a marketingem. V přednášce nebudou chybět zajímavá čísla, otevřeně budu prezentovat kolik nás to stojí. 40hlasů
Jiří Krejčík Coworking v malém městě

Před několika měsíci jsme otevřeli v malém středočeském městě Kolíně coworkingovou kancelář. Přednáška bude o tom, jak bojujeme s propagací a jak postupně ve městě, které má cca 30 000 obyvatel, objevujeme lidi, kteří mají něco společného s programováním, grafikou a marketingem.

V přednášce nebudou chybět zajímavá čísla, otevřeně budu prezentovat kolik nás to stojí.

Komu je přednáška určena?
Pro všechny lidi, kteří se zajímají o coworking. Především ale pro ty, co v coworkingu pracují nebo přemýšlejí o jeho otevření.

40hlasů
Jak si ohnout GTD k obrazu svému Četl jsem několik knih o GTD a žádnou nedočetl. V přednášce se podělím o to, proč jsem je nedočetl a jak jsem se i přes to dostal k fungujícímu systému. Nečekejte univerzální řešení, ale spíše návod, jak nad věcmi přemýšlet a nenechat si nic diktovat. 40hlasů
Lumír Frenzy Balhar Jak si ohnout GTD k obrazu svému

Četl jsem několik knih o GTD a žádnou nedočetl. V přednášce se podělím o to, proč jsem je nedočetl a jak jsem se i přes to dostal k fungujícímu systému. Nečekejte univerzální řešení, ale spíše návod, jak nad věcmi přemýšlet a nenechat si nic diktovat.

Komu je přednáška určena?
Pokud ráno vstanete a máte denní dávku úkolů na papírku od maminky či přítelkyně, tak to asi nebude nic pro Vás. Všichni ostatní jsou vítáni.

40hlasů
Obsah pro příští generace Internet vznikl coby médium pro šíření informací. Dost často je tato skutečnost opomíjena a namísto obsahu dostává prostor forma. Čím dříve se ve svém uvažování o internetu odprostíte od technologií, tím větší výhodu budete oproti konkurenci mít. Nástup nových zařízení a technologií tlak na obsah, jeho přístupnost a klasifikaci ještě zesílil. To s sebou nese nutné změny v procesech a přemýšlení o tom, jak k prezentování informací na webu přistupovat. A o tom si budeme povídat. 40hlasů
Michal Acler Obsah pro příští generace

Internet vznikl coby médium pro šíření informací. Dost často je tato skutečnost opomíjena a namísto obsahu dostává prostor forma. Čím dříve se ve svém uvažování o internetu odprostíte od technologií, tím větší výhodu budete oproti konkurenci mít.

Nástup nových zařízení a technologií tlak na obsah, jeho přístupnost a klasifikaci ještě zesílil. To s sebou nese nutné změny v procesech a přemýšlení o tom, jak k prezentování informací na webu přistupovat. A o tom si budeme povídat.

Komu je přednáška určena?
Všem, kdo si myslí, že bez webu na internetu nemůžou existovat.

40hlasů
Máš e-shop? Zdvihni ČOI prostředníček! Nakupuješ on-line? Vyzraj na e-shopy... Právní záležitosti u e-shopu jsou vždycky strašná nuda. Není pak divu, že si mnoho obchodníků nepřečte ani zákon a když už ano, tak nevědí, co z něj je pro ně důležité. A jak to končí? Stáhnou si obchodní podmínky od někoho jiného, mnohdy kopírují tak vehementně, že ponechají i původní kontaktní údaje... Výsledkem je zpravidla návštěva České obchodní inspekce, zjištění závadného stavu a pokuta. Chcete se tomu vyvarovat? Pak přijďte na BarCamp Plzeň na moji přednášku a nejen, že si řekneme jak mají obchodní podmínky vypadat, ale pobavíme se u toho i nad případy z praxe. Přednáška je určena v první řadě pro majitele e-shopů, kteří si nejsou jistí se zněním svých obchodních podmínek, ale i pro běžné spotřebitele, kteří nakupují na internetu. Ti se dozvědí, jak mohou využít díry v obchodních podmínkách ve svůj prospěch a jak mohou e-shopu v zákonných mezích jednoduše zavařit. Přednáška nebude monolog - projdeme si společně změny starého a nového občanského zákoníku, řekneme si v praxi znamenají a jak si některá ustanovení vyložit. Propojíme to historkami z mé i vaší praxe a bude-li zájem, můžeme diskutovat některá témata skupinově. Těším se na vás... PS: Normální název přednášky by mohl být: Právní změny pro e-shopy dle NOZ, aneb na co si dát jako obchodník pozor + tipy pro zákazníky, jak vyzrát na e-shopy... 40hlasů
Jan "Kali" Kalianko Máš e-shop? Zdvihni ČOI prostředníček! Nakupuješ on-line? Vyzraj na e-shopy...

Právní záležitosti u e-shopu jsou vždycky strašná nuda. Není pak divu, že si mnoho obchodníků nepřečte ani zákon a když už ano, tak nevědí, co z něj je pro ně důležité.

A jak to končí? Stáhnou si obchodní podmínky od někoho jiného, mnohdy kopírují tak vehementně, že ponechají i původní kontaktní údaje... Výsledkem je zpravidla návštěva České obchodní inspekce, zjištění závadného stavu a pokuta.

Chcete se tomu vyvarovat? Pak přijďte na BarCamp Plzeň na moji přednášku a nejen, že si řekneme jak mají obchodní podmínky vypadat, ale pobavíme se u toho i nad případy z praxe.

Přednáška je určena v první řadě pro majitele e-shopů, kteří si nejsou jistí se zněním svých obchodních podmínek, ale i pro běžné spotřebitele, kteří nakupují na internetu. Ti se dozvědí, jak mohou využít díry v obchodních podmínkách ve svůj prospěch a jak mohou e-shopu v zákonných mezích jednoduše zavařit.


Přednáška nebude monolog - projdeme si společně změny starého a nového občanského zákoníku, řekneme si v praxi znamenají a jak si některá ustanovení vyložit. Propojíme to historkami z mé i vaší praxe a bude-li zájem, můžeme diskutovat některá témata skupinově.

Těším se na vás...

PS: Normální název přednášky by mohl být: Právní změny pro e-shopy dle NOZ, aneb na co si dát jako obchodník pozor + tipy pro zákazníky, jak vyzrát na e-shopy...

Komu je přednáška určena?
Majitelům a provozovatelům e-shopů | Spotřebitelům nakupujících online | Těm, kteří si chtějí e-shop založit

40hlasů
O e-shopech, o automatickém výpočtu nabídek za prokliky na Heurece a o tom, kde je problém doopravdy Povídání o tom, proč analýza potřeb zákazníků a jejich poctivé uspokojení mnoha e-shopům dnes nestačí. Vytáhneme výsledky interních výzkumů pana Mergada a ukážeme si, proč mnoho e-shopů nemůže prodat, i když chce. Více v diskusi. Pan Mergado se věnuje kromě biddingu a Heureky také ostatním vyhledávačům zboží či produktovým kampaním v Skliku, takže zajímavého materiálu bude dost :) 36hlasů
Michal Janík O e-shopech, o automatickém výpočtu nabídek za prokliky na Heurece a o tom, kde je problém doopravdy

Povídání o tom, proč analýza potřeb zákazníků a jejich poctivé uspokojení mnoha e-shopům dnes nestačí. Vytáhneme výsledky interních výzkumů pana Mergada a ukážeme si, proč mnoho e-shopů nemůže prodat, i když chce.

Více v diskusi. Pan Mergado se věnuje kromě biddingu a Heureky také ostatním vyhledávačům zboží či produktovým kampaním v Skliku, takže zajímavého materiálu bude dost :)

Komu je přednáška určena?
• Provozovatelé e-shopů
• Marketingoví specialisté
• Fandové e-commerce

36hlasů
Věrnostní program a jeho odvrácená tvář. Povídání o tom, jak jsme se vypořádali s realizací věrnostního programu u významného CZ food portálu, přivedli tisíce nových uživatelů, udělali kopec chyb a málem se složili pod tíhou odeslaných dárků. 36hlasů
Marek Mencl Věrnostní program a jeho odvrácená tvář.

Povídání o tom, jak jsme se vypořádali s realizací věrnostního programu u významného CZ food portálu, přivedli tisíce nových uživatelů, udělali kopec chyb a málem se složili pod tíhou odeslaných dárků.

Komu je přednáška určena?
Pro márkeťáckou i vývojářskou duši.

36hlasů
Procesory letajici, tikajici, hrajici a komunikujici Strucne uvod a seznameni s embedded platformou Arduino, RaspberryPi a jejich pouziti pro programovani letajicich robotu a prislusenstvi, uprava a generovani video signalu, hodinek a veci pripojenych k internetu ale i pro seznameni se s programovanim 35hlasů
Radek Voltr Procesory letajici, tikajici, hrajici a komunikujici

Strucne uvod a seznameni s embedded platformou Arduino, RaspberryPi a jejich pouziti pro programovani letajicich robotu a prislusenstvi, uprava a generovani video signalu, hodinek a veci pripojenych k internetu ale i pro seznameni se s programovanim

Komu je přednáška určena?
Vsem kteri se chteji odtrhnout od klavesnic a chteli by si naprogramovat neco co bude delat neco uzitecneho - blikat, pipat, jezdit nebo treba prehravat internetova radia bez zapleho pocitace.

35hlasů
Život s 3D tiskárnou O tom jak funguje 3D tiskárna, kdy byste ji nejraději hodili z okna a kdy bez ní nemůžete být. Na místě si vytiskneme kočičku, kterou si někdo z vás odnese domů. 35hlasů
Štěpán Bechynský Život s 3D tiskárnou

O tom jak funguje 3D tiskárna, kdy byste ji nejraději hodili z okna a kdy bez ní nemůžete být. Na místě si vytiskneme kočičku, kterou si někdo z vás odnese domů.

Komu je přednáška určena?
Pro každého

35hlasů
Virtualizace a cloudy v dnešním IT Co tyto pojmy přináší? Kdo a proč je nejčastěji skloňuje? Opravdu přináší tyto technologie výhody a ekonomické úspory? Proletíme se v oblacích a zodpovíme si nejen tyto otázky. Vypadá to, že tudy totiž cesta vede... 32hlasů
Milan Brych Virtualizace a cloudy v dnešním IT

Co tyto pojmy přináší? Kdo a proč je nejčastěji skloňuje? Opravdu přináší tyto technologie výhody a ekonomické úspory? Proletíme se v oblacích a zodpovíme si nejen tyto otázky. Vypadá to, že tudy totiž cesta vede...

Komu je přednáška určena?
Pro všechny, kdo se chtějí dozvědět o tom proč se stále více lidí stěhuje do oblak.

32hlasů
Od Caesara ke QR kódům Co má společného Matrix, Caesarova šifra a např. QR kódy? Zdánlivě nic. Pojďme se tedy podívat zpět do historie vývoje kryptologie. Co vedlo lidstvo k šifrování svých zpráv a proč to děláme i dnes špatně? Od Caesarovy šifry až ke kvantové kryptografii je cesta dlouhá a trnitá a s QR kódy to nemá zdánlivě nic společného. Dokázal by ale Caesar dešifrovat QR kód? A proč stále spousta lidí ukládá hesla ve špatné podobě? Z kvantových teorií se nám všem ještě zatočí hlava... 27hlasů
Martin Zlámal Od Caesara ke QR kódům

Co má společného Matrix, Caesarova šifra a např. QR kódy? Zdánlivě nic. Pojďme se tedy podívat zpět do historie vývoje kryptologie. Co vedlo lidstvo k šifrování svých zpráv a proč to děláme i dnes špatně? Od Caesarovy šifry až ke kvantové kryptografii je cesta dlouhá a trnitá a s QR kódy to nemá zdánlivě nic společného. Dokázal by ale Caesar dešifrovat QR kód? A proč stále spousta lidí ukládá hesla ve špatné podobě? Z kvantových teorií se nám všem ještě zatočí hlava...

Komu je přednáška určena?
Přednáška je určena pro Nea z Matrixu, pro Alici, Boba a Mallory. Povinně také pro všechny, kteří neumějí přečíst QR kódy bez použití čtečky... :-)

27hlasů
Tvůj Projekt - Crowdfunding aneb financování davem v ČR Přednáška o novém modelu podnikání bez běžných rizik jako je ztráta vloženého kapitálu způsobená nedostatkem odbytu. Prezentace nového crowdfundingového portálu www.tvujprojekt.cz a jeho využití na projektu každého z Vás. 25hlasů
Jakub Rott Tvůj Projekt - Crowdfunding aneb financování davem v ČR

Přednáška o novém modelu podnikání bez běžných rizik jako je ztráta vloženého kapitálu způsobená nedostatkem odbytu. Prezentace nového crowdfundingového portálu www.tvujprojekt.cz a jeho využití na projektu každého z Vás.

Komu je přednáška určena?
Komukoliv, kdo chce zrealizovat cokoliv! Studentům, důchodcům, podnikatelům i zaměstnancům. Pro ty všechny tu crowdfunding je!

25hlasů
Co umí moderní mobilní bankovnictví Mobilní banka a její funkčnosti (limit management karet, scanování složenek a QR kódů) Lístkomat (aplikace pro objednávání klientů na pobočky banky) 23hlasů
Lucinka Čabrada Spurna Co umí moderní mobilní bankovnictví

Mobilní banka a její funkčnosti (limit management karet, scanování složenek a QR kódů) Lístkomat (aplikace pro objednávání klientů na pobočky banky)

Komu je přednáška určena?
Lidem, kteří si chtějí zjednodušit ovládání svého účtu, zajímají se o novinky a rádi využívají svůj "chytrý" telefon k užitku.

23hlasů
Twitter v letech 1914 – 1989 Historické a vzdělávací projekty na twitteru zažívají svůj boom. K čemu je to dobré? Co všechno existuje? A co dalšího se dá ještě vymyslet? Nemusíte napjatě poslouchat, dopadne to stejně, jak nás učili. 22hlasů
Unreed Twitter v letech 1914 – 1989

Historické a vzdělávací projekty na twitteru zažívají svůj boom. K čemu je to dobré? Co všechno existuje? A co dalšího se dá ještě vymyslet? Nemusíte napjatě poslouchat, dopadne to stejně, jak nás učili.

Komu je přednáška určena?
Komukoli, kdo nechce číst v tajmlajně jen Davida Grudla.

22hlasů
Vizualizace dat z katalogů astronomických objektů Ukázka řady webových online aplikací využívající data z katalogů různých astronomických objektů (hvězdy, planetky, plošné objekty). Podíváme se nejenom na samotné aplikace, ale povíme si i různých řešení, které jsem použil a třeba se během povídání dozvím něco nového, jak by šla řada věcí řešit efektivněji nebo jinak. 18hlasů
Ota Kéhar Vizualizace dat z katalogů astronomických objektů

Ukázka řady webových online aplikací využívající data z katalogů různých astronomických objektů (hvězdy, planetky, plošné objekty). Podíváme se nejenom na samotné aplikace, ale povíme si i různých řešení, které jsem použil a třeba se během povídání dozvím něco nového, jak by šla řada věcí řešit efektivněji nebo jinak.

Komu je přednáška určena?
Pro všechny zájemce, které zajímá, jak využít stovky megabajtů zcela nezáživných dat pro spestření výuky různých předmětů ve škole, a nejenom tam.

18hlasů
Agilní desková hra - Tulming Travel Game Už jste četli všechno o implementaci metod iterativního vývoje, jako jsou Agile a Scrum? Potřebujete získat odlišný pohled na nejběžnější praktiky a vyzkoušet si principy Agile a Scrum v bezpečném prostředí mimo softwarové engineering? Tady máte jedinečnou šanci toho dosáhnout hraním deskové hry Tulming Travel Game. Přidejte se k nám a budujte železnice, letiště, přístavy a mnoho dalších věcí v naší nové interaktivní deskové hře Tulming Travel Game. Použijte své znalosti a základní Agilní principy pro uspokojení zákazníků, překonání nejrůznějších překážek a změn, a staňte se mistrem v Tulming Travel Game. 18hlasů
Zuzi Sochova Agilní desková hra - Tulming Travel Game

Už jste četli všechno o implementaci metod iterativního vývoje, jako jsou Agile a Scrum? Potřebujete získat odlišný pohled na nejběžnější praktiky a vyzkoušet si principy Agile a Scrum v bezpečném prostředí mimo softwarové engineering? Tady máte jedinečnou šanci toho dosáhnout hraním deskové hry Tulming Travel Game.
Přidejte se k nám a budujte železnice, letiště, přístavy a mnoho dalších věcí v naší nové interaktivní deskové hře Tulming Travel Game. Použijte své znalosti a základní Agilní principy pro uspokojení zákazníků, překonání nejrůznějších překážek a změn, a staňte se mistrem v Tulming Travel Game.

Komu je přednáška určena?
Všem kteří si chtějí vyzkoušet Agilní principy formou hry

18hlasů
JAK SABOTOVAT PROJEKT Pohled na několik metod a způsobů jak oddálit, zkomplikovat nebo zapříčinit selhání celého projektu. Vycházíme z metod amerického NSA, která již před desítkami let věděla přesně co má kdo udělat, aby vybraný "projekt" selhal. Jakmile vidíme jaké činnosti Firmy, Manažera nebo Zaměstnance vedou k selhání projektu, nebo dokonce celé společnosti, uvědomíme si, jak je snadné se jim vyhnout! 15hlasů
Pavel Železný JAK SABOTOVAT PROJEKT

Pohled na několik metod a způsobů jak oddálit, zkomplikovat nebo zapříčinit selhání celého projektu.

Vycházíme z metod amerického NSA, která již před desítkami let věděla přesně co má kdo udělat, aby vybraný "projekt" selhal.

Jakmile vidíme jaké činnosti Firmy, Manažera nebo Zaměstnance vedou k selhání projektu, nebo dokonce celé společnosti, uvědomíme si, jak je snadné se jim vyhnout!

Komu je přednáška určena?
Pro všechny, kdo jsou už znaveni kurzy a přednáškami na témata Jak vést projekt lépe, efektivněji, rychleji... atd.

Pro ty, kdo se rádi učí z negativních příkladů a praxe, která přináší zrcadlo nám všem, kdo jsme svědky cizích nebo možná našich vlastních aktivit, kterými jsme nevědomky nějaký ten projektík sabotovali...

15hlasů
Zkurvený Drupal Je pomalý, nic neumí, nepřehledný a nikdo ho nepoužívá. Nebo je to celé trochu jinak? 11hlasů
Jan Pobořil Zkurvený Drupal

Je pomalý, nic neumí, nepřehledný a nikdo ho nepoužívá. Nebo je to celé trochu jinak?

Komu je přednáška určena?
Rádi se bavíte nad tím, jak někteří lidi přemýšlejí?
Nevěříte mainstreamu?

Přijďte.

Milujete Worspress a Prestashop? Nechoďte, nemá to cenu ;-)

11hlasů
Hurá programovanie Povieme si niečo o nových trendoch a ich dopadoch na každodenný život programátora. Na niekoľkých reálnych príkladoch si ukážeme čo môže všetko priniesť nasadenie novej technológie a udržiavanie tej starej s dávkou sebareflexie a sarkazmu ;) 8hlasů
Peter Cipov Hurá programovanie

Povieme si niečo o nových trendoch a ich dopadoch na každodenný život programátora. Na niekoľkých reálnych príkladoch si ukážeme čo môže všetko priniesť nasadenie novej technológie a udržiavanie tej starej s dávkou sebareflexie a sarkazmu ;)

Komu je přednáška určena?
programátorom

8hlasů
"Depends on the Weather" * Option 1. Good weather If the weather is nice, join Fred outside for: "Archery and Practical Project Management" Summary: Targets, Bows, Arrows. Aiming, Shooting, Adjusting. WARNING: Deadly Weapons! BIO: Fred Henry Williams began shooting bows and arrows at the age of 13. He has taught archery to more than 200 men, women, and children...most of whom have survived. * Option 2. Bad weather If everyone is miserable because of bad weather, Fred Williams will lead a discussion on: "Technology: Good, Bad...and Evil" Summary: We who create products, systems, methods...are not so innocent. It's moral decision to say, "I'm not responsible for what the end users do". Our work can be used for evil. Where do we draw the line, and refuse to make evil products? Bio: Fred Henry Williams is a humorous contrarian, who dares ask the uncomfortable questions. "When it went off...we thought of Alfred Nobel, and his hope, his vain hope, that dynamite would put an end to wars. We thought of the legend of Prometheus, of that deep sense of guilt in man's new powers, that reflects his recognition of evil, and his long knowledge of it." - J. Robert Oppenheimer Director of the Manhattan Project 8hlasů
Fred Williams "Depends on the Weather"

* Option 1. Good weather

If the weather is nice, join Fred outside for:


"Archery and Practical Project Management"

Summary:

Targets, Bows, Arrows. Aiming, Shooting, Adjusting.

WARNING: Deadly Weapons!

BIO:

Fred Henry Williams began shooting bows and arrows at

the age of 13. He has taught archery to more than 200

men, women, and children...most of whom have survived.


* Option 2. Bad weather

If everyone is miserable because of bad weather, Fred

Williams will lead a discussion on:

"Technology: Good, Bad...and Evil"

Summary:

We who create products, systems, methods...are not so

innocent. It's moral decision to say, "I'm not

responsible for what the end users do".

Our work can be used for evil. Where do we draw the

line, and refuse to make evil products?


Bio:

Fred Henry Williams is a humorous contrarian, who dares

ask the uncomfortable questions.

"When it went off...we thought of Alfred Nobel, and his

hope, his vain hope, that dynamite would put an end to

wars. We thought of the legend of Prometheus, of that

deep sense of guilt in man's new powers, that reflects

his recognition of evil, and his long knowledge of it."

- J. Robert Oppenheimer
Director of the Manhattan Project

Komu je přednáška určena?
Option 1. Archery is for everyone.*

Option 2. Anyone who recognizes the existence of a moral dimension in developing technology. Pluse all those who dispute the existence of a moral dimension in developing technology.**

* Except for some people who really shouldn't be allowed knowledge of ancient weapons that shoot sharpened titanium sticks with stored kinetic energy.

** Everyone.

8hlasů