Máš e-shop? Zdvihni ČOI prostředníček! Nakupuješ on-line? Vyzraj na e-shopy...

Právní záležitosti u e-shopu jsou vždycky strašná nuda. Není pak divu, že si mnoho obchodníků nepřečte ani zákon a když už ano, tak nevědí, co z něj je pro ně důležité.

A jak to končí? Stáhnou si obchodní podmínky od někoho jiného, mnohdy kopírují tak vehementně, že ponechají i původní kontaktní údaje... Výsledkem je zpravidla návštěva České obchodní inspekce, zjištění závadného stavu a pokuta.

Chcete se tomu vyvarovat? Pak přijďte na BarCamp Plzeň na moji přednášku a nejen, že si řekneme jak mají obchodní podmínky vypadat, ale pobavíme se u toho i nad případy z praxe.

Přednáška je určena v první řadě pro majitele e-shopů, kteří si nejsou jistí se zněním svých obchodních podmínek, ale i pro běžné spotřebitele, kteří nakupují na internetu. Ti se dozvědí, jak mohou využít díry v obchodních podmínkách ve svůj prospěch a jak mohou e-shopu v zákonných mezích jednoduše zavařit.


Přednáška nebude monolog - projdeme si společně změny starého a nového občanského zákoníku, řekneme si v praxi znamenají a jak si některá ustanovení vyložit. Propojíme to historkami z mé i vaší praxe a bude-li zájem, můžeme diskutovat některá témata skupinově.

Těším se na vás...

PS: Normální název přednášky by mohl být: Právní změny pro e-shopy dle NOZ, aneb na co si dát jako obchodník pozor + tipy pro zákazníky, jak vyzrát na e-shopy...

Komu je přednáška určena?

Majitelům a provozovatelům e-shopů | Spotřebitelům nakupujících online | Těm, kteří si chtějí e-shop založit

Přednáška se konala místnosti Škoda od 15:00 do 16:00. Podívej se na kompletní program.

Jan "Kali" Kalianko

Bio: Jsem mladý člověk, který se již více než 12 let věnuje internetovému podnikání. Prošel jsem tvorbou webových stránek na zakázku, provozováním internetových magazínů a projektů vydělávajících na zobrazování reklamy a od roku 2009 se zaměřuji výhradně na elektronické obchodování. Od roku 2011 buduji svůj aktuálně největší projekt - internetový obchod SvětBot.cz (www.svetbot.cz), který je v současné době největším českým internetovým obchodem s módní obuví a má pravidelný meziroční růst v rozmezí +250 až +375%. Dále působím i jako e-shop konzultant (www.eshopkonzultant.cz) nebo provozuji internetový magazín PageRank.cz (www.pagerank.cz). V říjnu 2013 jsem vydal svoji první odbornou knihu zaměřenou na budování a provoz úspěšného internetového obchodu - E-SHOP KNIHA (www.eshopkniha.cz). Ta na 505 stránkách přináší komplexní návod, jak úspěšný e-shop vytvořit a také provozovat. Kniha získala desítky kladných recenzí jak od řadových čtenářů, tak i od odborníků z oboru. V neposlední řadě i školím několik oblastní týkajících se e-commerce a webové analytiky. Dále dělám mentoring několika začínajícím internetových obchodů. Rád se setkávám s lidmi, kteří na sobě chtějí pracovat nebo se chtějí něco nového dozvědět, proto velmi vítám pořádání BarCampu v Plzni, městě mých studií... Díky všem pořadatelům za organizaci! Více o mně zde: http://www.eshopkonzultant.cz/o-mne/ nebo na mém osobním blogu http://www.kalianko.eu/

Stav hlasování: 40 hlasů