V zimě do tepla: digitálním nomádem snadno, rychle. A pro všechny.

Nevím jak vám, ale mně je v česku někdy příliš chladno. V dnešní době však nejsme nevolníci, svázáni nadosmrti k obdělávání jednoho políčka. I díky technologii můžeme strávit pár týdnů - či měsíců - v jiných zeměpisných šířkách, než jsme se narodili.

Letos v lednu jsem proto odjel do Španělska. Ze zasněžené Prahy jsem se za pár hodin objevil v slunečné La Línee, kde jsme chodili v tričku a užívali si tepla jihu, ale i infrastruktury Evropy. Domu to bylo pár ms; roaming skoro nic nestál; snad všechno jsem platil kartou, stejně jako v ČR.

Pracoval jsem na dálku, schůzkoval jsem na dálku, poskytoval rozhovory do Rozhlasu ... na dálku. A dokonce jsme úspěšně spustili několikaměsíční projekt. Na dálku.

Kromě toho jsem si užil hromadu srandy, zážitků a příhod; v rozsahu o kterém si doma můžu jen zdát. Bylo to tak intenzivní! Část ze zážitků jsem ventiloval na Facebooku; část z nich čeká na své uveřejnění.

Mimochodem - ze začátku naivní idea, že bychom měnili naše "know-how" za ubytování, se ukázala za proveditelnou. Za celou dobu jsem platil pouze 2 dny v hostelu - a to kvůli letecké dopravě.

Myslím si, že tyto zážitky můžete také zažít - zvlášť pohybujete-li se v IT. Vlastně to celé bylo relativně jednoduché zorganizovat. Budeme si povídat jak na to; na co si dát pozor. Co jsme dělali a bylo funkční. A co zas ne. Třeba vás zlákám a s některými se uvidíme v zimě někde na jihu.

Těším se na to.

Komu je přednáška určena?

Všem, kteří rádi něco zažívají. Které láká vyrazit za humna. A kteří na to třeba zatím nemají odhodlání.

Přednáška se konala místnosti Pivovar od 11:00 do 12:00. Podívej se na kompletní program.

Vítek Ježek

Bio: Stále hladový blázen v @Clevisaci. Pravidelný recesista s @DesirCZ. Koordinátor @Junior_Internet. Organizátor @Posobota. Šťouchač @NetteFW. Realizátor @ReKolaCZ

Stav hlasování: 55 hlasů