Google Script – málo známý, leč mocný

Přednáška byla zrušena a nekoná se
Důvod: Nemoc přednášejícího.

Google Scripty (celým názvem Google Apps Script) jsou málo známá platforma, kterou se dají jednoduše automatizovat úkony a spojovat různé služby (nejen) od Google.

Přednášku rozdělím na dvě části, jedna výkladová (nuda a šeď) a druhá demo (generálský efekt + „výhody“ online služeb bez funkčního internetu).

Ne, teď vážně: Dlouho mi trvalo, než jsem se Google Script naučil používat a pochopil jsem, jak funguje. Málem mě to odradilo. Nabyté zkušenosti bych Vám nyní rád předal. Od základů popíšu, jak fungují, co od nich lze očekávat, jaká mají naopak svá úskalí a k čemu vyloženě nejsou vhodné.

Pak si dáme jednoduché demo, ve kterém vás trochu zapojím, tak si s sebou vemte mobil (nebo tablet, nebo počítač – ale mobil stačí, programovat nebudete) a nalaďte si Wi-Fi, ať mi pak při hodině necouráte.

Komu je přednáška určena?

Pro uživatele či fanoušky Google služeb (Gmailu, Google Dokumentů, Kontaktů, Map, Skupin, atd.), kteří se nebojí napsat řádek kódu.

Pokud rádi automatizujete, nebo vám u Google chybí nějaká funkce, možná tu najdete to, co jste chtěli, ale nevěděli jste o tom.

Kdy a kde přednáška probíhá?

Přednáška je v místnosti Katedrála od 16:15 do 16:55.
Podívej se na kompletní program.

Jakub Bouček

Jakub Bouček

Bio: Možná bych si i vypsal přednášku… hm…

Stav hlasování: 47 hlasů