Tajemství ohně

Co tak koukám na přednášky letošního barcampu, tak je to samé programování, hledání práce atd... :D Sice jsem sám (poměrně úspěšný) programátor www stránek, ale rozhodl jsem se nabídnout Vám trošku jiné téma.

Oheň provází lidstvo od nepaměti. Začalo to přípravou potravy, obranou, a dnes ho používáme i k letům do vesmíru. Co je to však jeho podstatou, jak vzniká a proč má například plamen svíčky oranžovou barvu? Zaujalo mne, že to právě moc lidí neví a proto vypisuji tuto přednášku. Již před dvěma lety jsem jí prezentoval v rámci popularizační soutěže a získal jsem s ní 1. místo.

Pokud to bude organizačně možné, tak součástí budou i pokusy. ;)

Komu je přednáška určena?

Přednáška, ač trochu odbornější, je stavěná tak, aby jí pochopil i "nechemik". Stačí abyste věděli, že atom má nějaké ty protony, neutrony a elektrony - pak to nechte na mě. :D

Přednáška se nedostala do programu.

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

Bio: Jsem studentem jednoho plzeňského gymnázia, ve kterém ale moc času nejsem. Většinou se totiž místo školy zúčastňuji různých stáží, soutěží, workshopů atd. Ve volném čase se pak krom dohánění školy věnuji tvorbě www stránek, popularizaci vědy v Techmanii, organizování všech možných i nemožných projektů a rozvoji "talentovaných".

Stav hlasování: 12 hlasů