Umíte lidem říci, co po nich chcete?

Dát jasné zadání zní jednoduše, přesto se v tom často chybuje.

Obvykle nevěnujeme dost pozornosti a energie správnému vysvětlení toho, co a proč vlastně chceme, co tím získáme a konečně, proč by to měl někdo vlastně dělat.

Nebylo by báječné vyhnout se větám typu “Vždyť je to úplně něco jiného!”, “Takhle jsem to nemyslel!”, “Co to sakra je?”, “Copa si vážně všechno musím zařídit sám?”, …

Víte, kolik práce ušetříte kolegům, když jim umíte říci, co po nich chcete? Kolik nervů si lze ušetřit, když dostanete to, co jste chtěli? A přemýšleli jste nad tím, kolika lidem můžete dobrým zadáním ulehčit život?

Komu je přednáška určena?

Většina z nás zadává práci: nemusíte být zrovna v roli projekťáka a sypat jeden úkol za druhým, stačí příležitostně sepsat nákupní seznam nebo zorganizovat oslavu narozenin.

Poradím těm, kteří chtějí umět zadat práci tak:
- aby to dávalo smysl
- aby bylo doručeno to, co zamýšlím
- aby kolegy práce bavila a věděli, proč to dělají
- aby všechno klapalo rychleji a spolehlivěji

Kdy přednáška proběhla?

Přednáška byla v místnosti Katedrála od 12:15 do 12:55.
Podívej se na kompletní program.

Podklady k přednášce

Záznam přednášky

Jiří Kolda Kolařík

Jiří Kolda Kolařík

Bio: Zbožňuje detaily, je posedlý organizací a efektivitou, GTD pro něj není cizím slovem, je velkým fandou Applu a aktuálně působí jako Product Owner v Socialbakers, ve volném čase spoluorganizuje Plzeňský Barcamp. Během několik posledních let připravil nespočet zadání pro teamy. Rád se dělí o zkušenosti a tipy z mnohaleté praxe :)

Stav hlasování: 78 hlasů